• Laman Utama
  • Berita Terkini
  • Sinar Harian (18 Oktober 2021) - Sultan Nazrin hadir Majlis Sambutan Maulidur Rasul Negeri Perak
IPOH - Timbalan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menghadiri Sambutan Maulidur Rasul peringkat negeri Perak di Masjid Sultan Azlan Shah di sini pada Isnin.

Keberangkatan baginda diiringi Pengerusi Jemaah Pemangku Raja Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa dan Raja Dihilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris Shah.

Hadir sama, Menteri Besar Perak, Datuk Saarani Mohamad; Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIPk), Datuk Seri Mohd Annuar Zaini dan Pengarah Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk), Datuk Mohd Yusop Husin.

Pada sambutan itu, Sultan Nazrin berkenan menyampaikan Anugerah Pengamal Media kepada wakil Astro Awani dan editor Suara Perak, Abd Razak Mohd Ali, 58, manakala Anugerah Pendakwah pula diberikan kepada Muhammad Missyaqirin Thien Abdullah, 46, yang aktif dalam aktiviti kemasyarakatan termasuk Orang Asli Pos Kemar, Gerik.

Masing-masing dikurniakan RM3,000, plak dan sijil penghargaan.

Tahun ini, Anugerah Keluarga Mithali dianugerahkan kepada Datuk Abd Rasid Nopiah, 67, yang menerima kurniaan wang tunai RM5,000, plak dan sijil penghargaan.

Bapa kepada lima cahaya mata itu menitikberatkan agama dan pendidikan dalam membesarkan anak-anak sehingga berjaya menjadi pensyarah, doktor perubatan dan guru.

Sambutan bertemakan 'Manhaj Rabbani, Ummah Berkualiti', baginda menunaikan solat maghrib bersama lebih 200 hadirin selain diperdengarkan dengan alunan bacaan ayat-ayat suci al-Quran dan berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/167626/EDISI/Sultan-Nazrin-hadir-Majlis-Sambutan-Maulidur-Rasul-Negeri-Perak


Perak Islamic Department
Kompleks Islam Darul Ridzuan,Jln Panglima Bukit Gantang Wahab,30000 Ipoh, Perak
Tel: +(60) 05-2084800
Fax: +(60) 05-2555512
Email: jaipk[at]perak[dot]gov[dot]my

Best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome with 1024 x 768 resolution and above.
This website uses RESPONSIVE LAYOUT.

Lasted Update :Wednesday 28 September 2022.

Today 382

Yesterday 616

This Week 998

This Month 1678

Total Visitors 17072647

Menu type not exists!
Test

sasasasasasasasa